poniedziałek, 22 lipca 2013

Tata w kuchni. Papryka nadziewana. {część 2}

Tata Kai-a jak zawsze w kuchni rządzi . 

Składniki
1 kg wieprzowina
0,5 kasza gryczana
2 cebule
przyprawy
6 papryk
Przygotowanie:
Ugotować mięso z przyprawami (czosnek, marchewka, pieprz - rosołowo, tak jak lubimy), następnie mielimy mięso {można użyć gotowego mięsa mielonego, ale wtedy przygotowujemy jak farsz do gołąbków}. Następnie mięso mieszamy z ugotowaną kaszą gryczaną, dodajemy posiekaną i wcześniej podsmażoną cebulę i pakujemy w papryki. Papryki zawijamy w sreberka { ;-) folie aluminiową} i do piekarnika na 180 st. . Pieczemy do momentu, aż papryka zmięknie.
Proste, zdrowe i pyszne.
Smacznego
Joanna
SHARE:

3 komentarze

© Nasza Przygoda DIY | kreatywny blog dla dzieci i rodziców. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig