środa, 24 lipca 2013

Mus czekoladowy z avokado


Do zrobienia musu zainspirowała mnie Ania z blogu  Bo My Mamy . Pierwsze co sobie pomyślałam jak Ania mi wspomniała o takim połączeniu, eeee - nie dobre. Ciekawość jednak wygrała i się skusiłam, bo uwielbiam aksamitną teksturę awokado. Przygotowałam niewielką porcję, tak na jedną osobę i oczywiście zmodyfikowałam proporcję {na inny przepis zapraszam do Ani)

Składniki na jedną procje
1 avokado
1 banan
6 łyżek czekolady  {kakało i miód, zamiast czekolady, której ja użyłam}
1 łyżka oleju kokosowego

Wszystkie składniki do blendera i miksujemy, aż uzyskamy aksamitną teksturę. Posypujemy wiórkami kokosowymi i smacznego.
Smak dziwny, ale jak dla mnie pychota. Muszę przetestować jeszcze na Kai-u, a z mężem podzieliłam się moja testową ;-)



Joanna
SHARE:

8 komentarzy

  1. :D:D:D Ja ostatnio też robiłam z olejem kokosowym:)
    Najlepiej smakuje na naleśnikach:D albo innych placuszkach:D:D:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Napewno będziemy jeszcze kombinować :)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Oj smakowicie jak ktoś lubi avokado :) polecam

      Usuń
  3. Interesujący przepis, ściągam.
    Moja córka też ma takie żółciutkie paznokcie :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Brakowało mi jakiegoś akcenciku na fotce to mazłam sobie jednego.

      Usuń
  4. Kupiłam awokado dla młodego co prawda, ale może spróbuje tego... :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Muszę wypróbować. Tylko bez miodu.

    OdpowiedzUsuń

© Nasza Przygoda DIY | kreatywny blog dla dzieci i rodziców. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig